Gezonde mixen


Productomschrijving:
Mulberries / Moerbei-bessen Raw & Biologisch


Hoge kwaliteit uit Turkije.
Moerbeibomen kwamen jaren geleden via China naar Turkije. Ze waren een kostbaar goed, omdat de bladeren dienden als voedsel voor de zijdewormen en van hun bessen genoten werd als een exotische en heerlijk snack. Vandaag de dag is het nog steeds een lekkernij die veel gegeten wordt in de Turkse cultuur. De bessen hebben een heerlijke en unieke smaak die doet denken aan honing.

De Moerbei boom is een machtige boom die net als de olijf boom heel oud wordt. Veel bessen drogen aan de boom en worden daarna opgevangen op kleden, samen met de niet gedroogde bessen. Daarna worden ze met de hand gesorteerd en op kleien daken gelegd om in de zon te drogen.

De kracht van Moerbei-bessen!
Deze bessen zijn met recht een superfood te noemen! Ze zijn één van de weinige fruitsoorten met een behoorlijk eiwitgehalte en zijn een uitstekende bron van ijzer, calcium, vitamine C en vezels. Daarnaast bevatten de moerbei-bessen een hoge concentratie aan resveratrol, een anti-oxidant, recent onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig consumeren van deze anti-oxidant helpt om de gezondheid te bevorderen.

Gezond snoepen!
Een lekker alternatief voor rozijnen zo uit het vuistje, door yoghurt/kwark, in cake, koekjes of taart, in je smoothies of muesli!